Splošni pogoji

Splošni pogoji spletne strani www.dmbasketball.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno stranjo (v nadaljevanju tudi »DM Basketball«) upravlja podjetje Dino Murić s.p., Igriška ulica 24, 1235 Radomlje, davčna: SI83619208, ki je tudi ponudnik športnih storitev (v nadaljevanju tudi »podjetje«).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine dmfiziocenter.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med podjetjem in naročnikom.

Naročnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku naročila storitve (oddaje spletnega ali fizičnega naročila preko obrazca). Uporabnik je ob oddaji naročila opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Če je na naročilo storitve naslovljena mladoletna oseba, mora za njo odgovarjati starš oz. zakoniti zastopnik.

Prosimo, da pozorno preberete splošne pogoje poslovanja našega podjetja, saj vas ti zavezujejo s trenutkom, ko vstopite na našo spletno stran ali se naročite na storitev. Šteje se, da ste z vsakim naročilom, opravljenim prek naše spletne strani ali fizično izpolnjenega obrazca, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev.

Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče.

Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

Ponudnik si pridržuje pravico, da zaradi nezadostnega števila prijav, ne izvaja športnih storitev.

Dostopnost informacij

Podjetje Dino Murić s.p. se zavezuje, da bo naročniku storitev še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 1. podatke o podjetju Dino Murić s.p. (ime in sedež podjetja, matična številka),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene lastnosti storitev,
 4. dostopnost storitev,
 5. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 6. način plačila ter rok veljavnosti tega podatka,
 7. časovno veljavnost ponudbe,
 8. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 9. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.
Postopek naročila na športno storitev

Če si želite ogledati oz. izvedeti, katere storitve so na voljo, enostavno prebrskajte spletno stran www.dmbasketball.com ali nas kontaktirajte preko e-naslova info@dmbasketball.com

Naročilo lahko posameznik odda preko spletnega obrazca, obrazca v fizični obliki ali preko e-naslova info@dmbasketball.com.

KORAKI PROCESA NAROČILA NA STORITEV PREKO SPLETNE STRANI:

 1. IZBIRA STORITVE IN NAROČANJE: Posameznik preko spletne prijavnice izpolni svoje kontaktne podatke in izbere storitev. Pred zaključkom mora označiti, da se strinja s splošnimi pogoji podjetja Dino Murić s.p. in pogojih Varovanja osebnih podatkov, navedenih na spletni strani www.dmbasketball.com.

 S klikom na gumb »POŠLJI« odda svojo prijavo.

 1. PO ODDAJI PRIJAVE: po oddaji prijave posameznika, v roku 24 ur kontaktiramo in mu podamo vse informacije o naročeni športni storitvi (urnik treningov, cena storitve, lokacija, itd,…) Če se naročnik strinja s pogoji, mu po e-pošti pošljemo predračun.

 2. PREDRAČUN:

Ko predračun prejmete še enkrat preverite podatke plačnika, izbrane storitev in količino. Po plačilu predračuna se smatra, da se s predračunom strinjate in lahko začnemo z izvajanjem storitev. Če se s predračunom ne strinjate ali je prišlo do napake nas o tem obvestite.

Oddano elektronsko naročilo oz. sklenjena pogodba (predračun ali račun) o nakupu je shranjena na sedežu podjetja.

 1. POGOJI PLAČILA

V primeru prijave na:

 • KOŠARKARSKA ŠOLA

Košarkarska šola se izvaja mesečno. Ob prijavi v košarkarsko šolo je starš oz. zakoniti zastopnik dolžan plačati predračun, do 8. dneva v mesecu, za tekoči mesec, ki Vam ga pošljemo po elektronskem naslovu, na začetku meseca.

 • PRO OFFSEASON PRIPRAVE

Ob prijavi na pro offseason priprave je naročnik pred izvajanjem storitve dolžan plačati predračun, ki Vam ga pošljemo po elektronskem naslovu, po prejetem naročilu.

 • RISING STAR OFFSEASON PRIPRAVE

Ob prijavi na rising star offseason priprave je naročnik pred izvajanjem storitve dolžan plačati predračun, ki Vam ga pošljemo po elektronskem naslovu, po prejetem naročilu.

 • PRO POLETNE LIGA 3 × 3

Ob prijavi na pro poletno ligo 3 × 3 je vsaka ekipa pred začetkom lige dolžna poravnati prijavnino za udeležbo. Predračun za prijavo pošljemo odgovorni osebi ekipe, po elektronskem naslovu, po prejetem naročilu.

 • SEMI PRIVAT TRENING

Ob prijavi na semi privat trening je naročnik pred izvajanjem storitve dolžan plačati predračun, ki Vam ga pošljemo po elektronskem naslovu, po prejetem naročilu.

 • INDIVIDUALNI TRENING

Ob prijavi na individualni trening je naročnik pred izvajanjem storitve dolžan plačati predračun, ki Vam ga pošljemo po elektronskem naslovu, po prejetem naročilu.

 1. IZDAJA RAČUNA

Podjetje bo račun izdalo in po elektronskem naslovu poslalo kupcu, po izvedeni storitvi.

Prijava

Z izpolnitvijo prijavnice na storitev, kot uporabnik (starši, zakoniti zastopniki) potrjujete, da ste seznanjeni:

 • Da bodo dejavnosti potekale na lokacijah, na katere se prehodno dogovorite oz. prijavite,
 • Da bodo nekatere dejavnosti potekale tudi na zunanjih površinah,
 • Da bo udeleženec imel urejeno zdravstveno zavarovanje in veljavno kartico zdravstvenega zavarovanja – ZZZS,
 • Da je udeleženec zdrav in sposoben za košarkarske in druge treninge ter ostale športne aktivnosti,
 • Da ste odgovornega izvajalca storitve predhodno pisno obvestili o vseh zdravstvenih, osebnostnih, telesnih, prehranskih, dietični ali kakršnih koli drugih posebnosti udeleženca storitve
 • Izvajalec ne nosi odgovornosti za poškodbe ali zdravstvene težave v času izvajanja športnih storitev
 • Se strinjate s tem, da v primeru poškodbe ali nujne medicinske pomoči, izvajalcu storitve dovolite nujno ukrepanje oz. nudenje prve pomoči
 • Izvajalec storitve, za osebno lastnino udeležencev, ne odgovarja
 • Da se lahko udeleženec udeleži vseh aktivnosti, ki bodo organizirane v sklopu športnih storitev, v nasprotnem primeru, pa bo izvajalca o nezmožnosti pisno obvestil
 • Da bodo nekatere športne storitve sestavljene tudi iz ne košarkarskih aktivnosti
 • Da bo udeleženec storitve spoštoval pravila obnašanja, hišni red objekta, v katerem se storitev izvaja ter sledil navodilom trenerjem, organizatorjem in ostalih športnih delavcev
 • Da ima izvajalec v primeru nespoštljivega, žaljivega in nasilnega odnosa udeleženca, pravico prekiniti sodelovanje z njim na njegove stroške. V tem primeru je izvajalec upravičen do polnega plačila storitve.
Akcije oz. popusti

Gosti spletne trgovine lahko kupujejo izdelke po akcijskih cenah, če je tako tudi navedeno v ceni ali opisu izdelka.

Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne.

Pri vsaki akcija ali ceni s popustom bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih ter njeno trajanje.

Vse posebne/neredne akcije ali marketinške kampanje bodo navedene na spletni strani www.dmbasketball.com.

Kuponi s popustom in promocijske kode

Kot način posebne promocije lahko gosti oz. kupci določene izdelke kupujejo tudi s pomočjo posebnih kuponov in promocijskih kod s popustom, ki jih dobijo na različne načine (prek SMS-a, na letakih, na družbenih omrežjih,…). Promocijska koda ali kupon prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejena. Kode in pravila uporabe bodo jasno določena.

Cene

Ponudnik je davčni zavezanec. Cene storitev so vidne na predračunu, ki vam ga pošljemo na elektronski naslov.
Vse cene storitev so v evrih in vključujejo DDV (davek na dodano vrednost).
Za vsa naročila veljajo trenutne cene. Pri naročilu na storitev bomo upoštevali ceno, ki velja ob potrdilu plačila.
Trenutno veljajo navedene cene izdelkov, ki pa jih lahko spremenimo brez predhodnega obvestila.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

NAKAZILO PO PREDRAČUNU: Naročilo lahko plačate po predračunu na naš transakcijski račun, ki vam ga pošljemo po temu, ko pred izvedbo storitve. 

Izdaja računa

DM Basketball po plačanem predračunu in opravljeni storitvi kupcu, pošlje račun in sicer v PDF formatu na elektronski naslov kupca.
Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.
Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila in po prejetem predračunu. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da v naročilnem obrazcu vpišete podatke podjetja.
Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja.

DM Basketball pravnim osebam omogoča naslednje načine plačila:

 • z nakazilom na račun podjetja po ponudbi/predračunu.
Pravica do odpovedi ali preklica naročila

Posameznik ima pravico odstopiti ali preklicati naročilo pod naslednjimi pogoji:

 • KOŠARKARSKA ŠOLA

Udeleženec lahko odpove prijavo s predhodnim pisnim obvestilom, vsaj 8 dni pred začetkom izvajanja storitve v prihajajočem mesecu, v nasprotnem primeru, je dolžan poravnati storitev za celoten mesec.

 • PRO OFFSEASON PRIPRAVE

Udeleženec lahko odpove prijavo s predhodnim pisnim obvestilom, vsaj 8 dni pred začetkom izvajanja storitve, v nasprotnem primeru, je dolžan poravnati storitev v celoti.

 • RISING STAR OFFSEASON PRIPRAVE

Udeleženec lahko odpove prijavo s predhodnim pisnim obvestilom, vsaj 8 dni pred začetkom izvajanja storitve, v nasprotnem primeru, je dolžan poravnati storitev v celoti.

 • PRO POLETNE LIGA 3 × 3

Udeleženec lahko odpove prijavo s predhodnim pisnim obvestilom, vsaj 14 dni pred začetkom lige, v nasprotnem primeru, je dolžan poravnati stroške prijave v celoti.

 • SEMI PRIVAT TRENING

Udeleženec lahko odpove prijavo s predhodnim pisnim obvestilom, vsaj 48 ur pred začetkom storitve, v nasprotnem primeru, je dolžan poravnati stroške prijave v celoti.

 • INDIVIDUALNI TRENING

Udeleženec lahko odpove prijavo s predhodnim pisnim obvestilom, vsaj 48 ur pred začetkom storitve, v nasprotnem primeru, je dolžan poravnati stroške prijave v celoti.

Vsa prehodna pisna obvestila mora udeleženec poslati na  e-naslov info@dmbasketball.com.

Višja sila

DM Basketball ni odgovoren za to, da ne opravi kateregakoli dejanja ali izpolni katerekoli dolžnosti ali obveznosti, povezane s temi Splošnimi pogoji, če in kolikor je takšno dejanje posledica dogodkov, na katere Leana sweets ne more vplivati.
V primeru višje sile si bomo v skladu s sprejeto prakso razumno prizadevali, da vas o takšnem dogodku takoj obvestimo in poskušamo nadaljevati z delom takoj, ko je to v danih okoliščinah razumno mogoče. Prav tako si bomo prizadevali zmanjšati učinke takšnih dogodkov višje sile na najmanjšo možno mero.

Pri odstopu od pogodbe, kjer so bili navedene akcije oz. popusti za artikel ali pa je bila za popust koriščena koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Uporabniku se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne uporabniku.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe.

Varovanje osebnih podatkov

DM Basketball se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 in ZVOP-1.

Vse podrobne informacije o obdelavi osebnih podatkov najdete v poglavju Varovanje osebnih podatkov. Uporabnik se mora zavedati, da je dolžan podjetju posredovati svoje osebne podatke v pravilni in resnični obliki, prav tako je dolžan podjetje obvestiti o spremembi svojih podatkov. Uporabnik s sprejetjem teh pogojev potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, pravilni.

Komunikacija

DM Basketball bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.

Oglasna elektronska sporočila DM Basketball bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj DM Basketball bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo DM Basketball izrecno spoštoval.
Avtorske pravice ter omejitev odgovornosti

Vse pravice pridržane. Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetki in njihove izpeljanke na spletni strani www.dmbasketball.com ter povezanih družabnih omrežij DM Basketball so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih brez predhodnega pisnega dovoljenja podjetja Dino Murić s.p.  

To spletno mesto lahko vsebuje tudi slike, za katere je ponudnik pridobil pravico do uporabe, vendar so zaščitene z avtorskimi pravicami tretje strani.

Ponudnik pod nobenim pogojem ni odgovoren za katere koli povezave, ki niso del tega spletnega mesta, ali katera koli druga spletna mesta, ki so ali niso povezana s tem spletnim mestom. Ponudnik zavrača vso odgovornost za pravilnost katerih koli podatkov, ki so na voljo na teh povezanih straneh, in katerih koli izdelkov ali storitev, ki so na voljo na teh spletnih mestih.

DM Basketball se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovi spletni strani ter povezanih družabnih omrežij DM Basketball.

DM Basketball ne odgovarja za vsebino mnenj in komentarjev o storitvah, ki jih napišejo obiskovalci. Prav tako ne odgovarja za mnenja in komentarje obiskovalcev na družbenih in socialnih omrežjih podjetja DM Basketball.

DM Basketball mnenja in komentarje na družbenih in socialnih omrežjih pregleduje in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. DM Basketball ne odgovarja za informacije v mnenjih in komentarjih, ki niso podana s strani DM Basketball in se od teh informacij omejuje od kakršnekoli odgovornosti.

Pritožbe in spori

Dm Basketball spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.
V primeru težav se kupec s podajalcem DM Basketball lahko poveže na telefonsko številko 040-254-083 ali po elektronski pošti na info@dmbasketball.com. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@dmbasketball.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

DM Basketball se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si DM Basketball prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.


Izvensodno reševanje potrošniških sporov


Skladno z zakonskimi normativi podjetje Dino Murić s.p. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

DM Basketball, ki kot ponudnik storitev na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na spodnji povezavi.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.